Spirale cu ciocolata

Postat de timea in Dulciuri
18 Feb 2014 | 5312 vizualizari
Spirale cu ciocolata

Mici, dragalase, ciocolatoase si aromate. Asa as descrie aceste spirale care fara nici un dubiu trebuie sa le savurati cu cana de cafea sau cappuccino :). Bine, daca vreti voi cu ceai nu ma supar, dar eu tot la cafea raman.

Ingrediente

  • 400 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 200 - 220 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 10-12 linguri nutella
  • Glazura:
  • 4-6 lingurite zahar pudra
  • 1-2 linguri suc de portocala

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. 

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.

Cu un cutit cu lama subtire si taioasa, taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.

O sa trebuiasca sa repetati procedeul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.

Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Postat de mirela0911

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si...

Citeste continuarea

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

Postat de ancutsa

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

Trufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2014, 19:28
ce super sunt! Sa-mi opresti una pentru maine la cafea
la 18.02.2014, 19:29
Si eu tot la cafea doresc
la 18.02.2014, 19:31
Ce bine arata!
la 18.02.2014, 19:35
Pusha cu mare drag
la 18.02.2014, 19:35

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking