Ingrediente
- 400 gr faina alba
- 100 gr faina neagra
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita drojdie
- 200 - 220 ml lapte caldut
- 2 oua
- 2 linguri unt
- 3 linguri ulei
- coaja rasa de la o portocala
- sucul stors de la o portocala
- un varf de sare
- Umplutura:
- 10-12 linguri nutella
- Glazura:
- 4-6 lingurite zahar pudra
- 1-2 linguri suc de portocala
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale, sucul de portocala si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem pe rand fiecare foaie cu cate 5-6 linguri de ciocolata si rulam.
Cu un cutit cu lama subtire si taioasa, taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Mai lasam la dospit 10-20 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 18-20 min.
O sa trebuiasca sa repetati procedeul de 2 ori pt ca nu incap toate intr-o singura tava.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit putin, asezam spiralele pe prosop de hartie si ungem cu glazura de portocala pe care o obtinem amestecand zaharul pudra cu sucul de portocala.
Servim dupa ce s-a intarit glazura de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|