Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure

Postat de Criss in Prajituri
6 Apr 2012 | 5843 vizualizari
Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure

N-as putea spune ca sunt intr-o etapa roz a vietii mele, insa macar daca viata nu e roz, sa incercam sa ne amagim si sa o coloram in roz. :) Daca pana acum aveam un fix cu cupcakes-urile (un fix care inca nu mi-a trecut de tot :) ), acum am de gand sa ma axez pe minitarte, aceste dragalase cosulete care se pot umple in fel si chip, in functie de gust si imaginatie. De aceasta data am ales o combinatie de crema de vanilie si mousse de fructe de padure.

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingura apa rece
  • Crema de vanilie:
  • -250 ml lapte
  • -1 lingura faina sau amidon
  • -1 ou
  • -2-3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de fructe de padure:
  • -300 g mix de fructe de padure
  • -3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • -1 lingurita gelatina
  • -1 lingura apa
  • -300 ml frisca
  • Spirale de ciocolata:
  • -50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pentru cosulete: Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.

Pentru crema de vanilie: Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.

Mousse de fructe de padure: Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.  

Spirale de ciocolata: Se topeste ciocolata la microunde, apoi se toarna intr-o punga. Se taie varful pungii si pe hartie de copt se deseneaza spirale de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Postat de merisor67

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pregătim mai întâi umplutura de mere. Curățăm merele, le dăm pe răzătoarea mare și le punem într-un vas cu pereți dubli. Le amestecăm cu zahărul și le punem...

Citeste continuarea

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Postat de aliliana

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Frisca se bate si se pune la rece Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2012, 10:49
wwooow....ce frumoase sunt felicitari
la 06.04.2012, 10:50
Multumesc Deyutzky.
la 06.04.2012, 11:00
cremoase tare dar foarte frumoase
la 06.04.2012, 11:10
vai vai ce delicioasa sunt si ce minunata
la 06.04.2012, 11:11
vai, cat de bine arat

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking