Ingrediente
- Pentru cosulete:
- -200 g faina
- -100 g unt
- 50 g zahar pudra
- -1 galbenus de ou
- -1 lingura apa rece
- Crema de vanilie:
- -250 ml lapte
- -1 lingura faina sau amidon
- -1 ou
- -2-3 linguri zahar
- -esenta de vanilie
- Mousse de fructe de padure:
- -300 g mix de fructe de padure
- -3 linguri zahar (se poate si mai mult)
- -1 lingurita gelatina
- -1 lingura apa
- -300 ml frisca
- Spirale de ciocolata:
- -50 g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Pentru cosulete: Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.
Pentru crema de vanilie: Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.
Mousse de fructe de padure: Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.
Spirale de ciocolata: Se topeste ciocolata la microunde, apoi se toarna intr-o punga. Se taie varful pungii si pe hartie de copt se deseneaza spirale de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|