Spirale insiropate

Postat de miha in Dulciuri
5 Mai 2009 | 6582 vizualizari
Spirale insiropate

Aceste spirale se pot prepara si cu umplutura.Noi le-am preferat simple.

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 10 linguri unt topit
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta vanilie si rom
  • 500 g faina

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.
Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.
Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.
Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.
Se taie fasii care se rasucesc.
Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.
Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale insiropate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu mac si brinza

Postat de simona72

Tarta cu mac si brinza

Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia...

Citeste continuarea

Pariziene cu pere

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2009, 12:35

Eu le-as umple un pic cu....hm...dulceata de capsune, ar merge?
la 07.05.2009, 13:00
Flori,cred ca merge cu orice fel de umplutura doresti.
la 17.10.2011, 00:12
imi fac o pofta ....

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking