Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)

Postat de alinutza1983 in Prajituri
22 Apr 2011 | 21872 vizualizari
Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)

Ideea am preluat-o de pe Gabriela's blog. pentru prima oara cand incerc eu singurica ma declar super- multumita de rezultat; am respectat reteta Gabrilei intocmai si mi-a iesit o minnatie de pasca, cu un aluat asa de pufos.....zici ca e facuta de bunica , si nu masina de paine.

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • - 500 g de faina
  • - 250 ml de lapte
  • - 125 g de zahar
  • - 100 ml de grasime (unt topit si ulei)
  • - 25 g de drojdie ( sau un plic de drojdie uscata )
  • - 2 galbenusuri
  • - arome (vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie si portocala)
  • - sare
  • INGREDIENTE UMPLUTURA:
  • - 500 g de branza dulce de vaci
  • - 2 oua
  • - 1 pahar de zahar pudra
  • - 80 g de unt topit
  • - 2 plicuri de zahar vanilat
  • - coaja de lamaie
  • - 2 linguri de faina
  • - o mana de stafide inmuiate in rom timp de 1 ora ( sau chiar in apa calduta aromatizata cu esenta de rom ).

Mod de preparare

 1. Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela:

a) Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din grasime si arome, se pun in cuva masinii de paine.

b) Se adauga toata faina si drojdia granulata dizolvata in putina apa calduta ( daca folosim drojdie proaspata, atunci facem o maia).

c) Se porneste Masina de paine si in primele 10 minute de framantare se picura cate putin, tot restul grasimii ( eu una am pus cred ca ceva mai multa grasime cam 30-40 ml in plus- asa mi-a cerut aluatul ).

Acum depinde de fiecare ce tip de masina are; eu la a mea am ales programul 6 - pentru aluaturi dulci, grase si am lasat sa faca primele 2 framantari. Cam dupa o ora si jumatate, aluatul este gata; il scoatem din cuva si il imaprtim in 2 parti aproximativ egale: si intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din restul de aluat se face o impletitura in trei-care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel. Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute.(la un loc caldut)

In acest timp se prepara umplutura: mixam bine toate ingredintele, iar stafidele le adaugam la final. Dupa ce aluatul a crescut in tava,
chiar inainte de a baga Pasca la cuptor, se pune compozitia de branza in causul format in tava.

Se coace, la inceput la foc mai iute, 180 grade Celsius, apoi se scade temperatura la 165 de grade si se lasa timp de 35 - 40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere( mierea trebuie usor topita la microunde ).


Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "DEA"

Postat de ralu_ca

Prajitura "DEA"

Albusurile se bat spuma cu praful de copt si sarea, apoi adaugam zaharul si se mixeaza pana devin ca bezeaua. Galbenusurile se feaca cu uleiul si se amesteca cu albusurile si apoi se adauga faina...

Citeste continuarea

Prajitura "toamnei" cu prune

Postat de rocsi_1612

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina cernuta si zaharul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2011, 18:11
minunata! Paste fericit!
la 22.04.2011, 19:16
Foarte frumoasa, arata super! Paste Fericit!
la 22.04.2011, 19:34
foarte frumoasa dar mai intai de toate iti urz si eu un Paste fericit si multa sanatate
la 22.04.2011, 22:07
la 22.04.2011, 22:28
arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking