Inainte de a ne pregati umplutura de legume si carne, scoatem foitele de spring rolls din congelator.
Se dezgheata foitele de spring rolls cu cel putin1 ora inainte. In reteta mea scrie ca se dezgheata in 30 de minute, dar la mine nu s-a intamplat chiar asa :-).
Imediat ce se dezgheta, le scoateti din punga si le acoperiti bine cu un prosop de bucatarie curat.
Pregatim umplutura asa:
Tocam pieptul de pui in roboul de bucatarie sau cumparam carne tocata foarte fin.
Punem in tigaie o lingura de ulei (din cele 2 linguri) si calim carnea cu un praf de sare pana cand se albeste si este frageda.
O scoatem din tigaie si o punem intr-un castron deoparte.
In aceeasi tigaie vom pregati si legumele.
Tocam ciupercile foarte fin tot in robot sau cu cutitul, dupa ce le-am scurs bine de apa.
Feliem ardeiul foarte subtire, ceapa o tocam fin si morcovul il dam prin razatoarea mica.
Punem si cealalta lingura de ulei in tigaie si calim putin legumele pana cand se vor inmuia. adaugam si vinul, piper dupa gust si sosul de soia si mestecam in ele pana cand tot sucul lor sucul lasat s-a evaporat.
Scoatem legumele din tigaie si le amestecam cu carnea. Mai gustam o data de sare apoi punem uleiul pentru prajit la incins (eu am folosit fripteoza dar daca nu aveti, folositi un wok sau o tigaie mai adanca in care puneti cel putin 1 l de ulei)
Se scoate cu grija cate o foita (este foarte subtire dar elastica), nu bagati degetele prea tare in ele ca s-ar putea rupe, le dezlipiti apucand cu toata mana, usurel. Dupa ce ati dezlipit prima foita, acoperiti cu servet si tineti acoperit dupa fiecare foita altfel se usuca repede si devin casante.
Pe foita punem o lingura de umplutura ca in imaginea de mai jos si aducem capetele laterale spre interior apoi rulam pana la capat. Cand punem umplutura, foita trebuie sa fie cu unul din colturi spre d-voastra. (ca un romb). Se unge putin foita cu apa si amidon (dizolvate in prealabil) ca sa se lipeasca mai bine la colt si ca sa nu se dezlipeasca in timp ce le prajim.