Spring rolls (Thai style)

Postat de gabrielacuisine in Aperitive / Garnituri
23 Ian 2014 | 9031 vizualizari
Spring rolls (Thai style)

Poate ati mancat vreodata aceste minunate spring rolls pe la vreun restaurant, ma gandesc! sunt crocante atunci cand le prajiti iar apoi se vor inmuia, pe timp ce trece. Sunt umplute ori cu legume diverse ori cu legume si carne (peste, creveti, pui etc), in special cu pui si creveti am vazut ca se fac. Eu am marele noroc sa lucrez cu oameni originari din Thailanda si, la o masa festiva, au adus si aceste rulouri mirific de bune. Numai hmm si yum era la gura noastra! Sunt senzational de bune. Sper, totusi ca in Romania se gasesc foite speciale pentru spring rolls, eu le cumpar aici de la un magazin special cu preparate asiatice, aceste foite sunt cate 30 sau 50 in pachet si au dimenisuni mici (15/15 cm), se gasec congelate, ele se vor dezgheta cu 2 ore inainte de a le pregati si sunt extrem de subtiri dar elastice si usor de rulat! Asadar reteta si un link (http://www.steamykitchen.com/22276-chinese-spring-rolls-with-chicken-recipe.html) in limba engleza pentru a va lamuri mai bine cum se impaturesc si tehnica de pregatire, eu nu am respecat intocmai ingredientele de acolo dar am improvizat cu ciuperci in loc de varza. Au iesit deliciose!

Ingrediente

  • pentru 50 de rulouri
  • 1 pachet foite pentru spring rolls (50 de bucati)
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • 400 gr piept de pui sau curcan
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita sos de soia (hiposodic)
  • piper si sare dupa gust
  • 1/2 ardei gras rosu si 1/2 ardei gras verde (pentru mai multa culoare)
  • 2 morcovi medii rasi fin
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingurita vin de orez (sau vin alb sec)
  • 1 lingurita amidon alimentar si 1/2 ceasca apa (pentru lipit rulourile)
  • 2 linguri ulei
  • ulei pentru prajit (deep fry) la fripteuza ( cel putin 1 l)

Mod de preparare

Inainte de a ne pregati umplutura de legume si carne, scoatem foitele de spring rolls din congelator.

Se dezgheata foitele de spring rolls cu cel putin1 ora inainte. In reteta mea scrie ca se dezgheata in 30 de minute, dar la mine nu s-a intamplat chiar asa :-).

Imediat ce se dezgheta, le scoateti din punga si le acoperiti bine cu un prosop de bucatarie curat.

Pregatim umplutura asa:

Tocam pieptul de pui in roboul de bucatarie sau cumparam carne tocata foarte fin.

Punem in tigaie o lingura de ulei (din cele 2 linguri) si calim carnea cu un praf de sare pana cand se albeste si este frageda.

O scoatem din tigaie si o punem intr-un castron deoparte.

In aceeasi tigaie vom pregati si legumele.

Tocam ciupercile foarte fin tot in robot sau cu cutitul, dupa ce le-am scurs bine de apa.

Feliem ardeiul foarte subtire, ceapa o tocam fin si morcovul il dam prin razatoarea mica.

Punem si cealalta lingura de ulei in tigaie si calim putin legumele pana cand se vor inmuia. adaugam si vinul, piper dupa gust si sosul de soia  si mestecam in ele pana cand tot sucul lor sucul lasat s-a evaporat.

Scoatem legumele din tigaie si le amestecam cu carnea. Mai gustam o data de sare apoi punem uleiul pentru prajit la incins (eu am folosit fripteoza dar daca nu aveti, folositi un wok sau o tigaie mai adanca in care puneti cel putin 1 l de ulei)

Se scoate cu grija cate o foita (este foarte subtire dar elastica), nu bagati degetele prea tare in ele ca s-ar putea rupe, le dezlipiti apucand cu toata mana, usurel. Dupa ce ati dezlipit prima foita, acoperiti cu servet si tineti acoperit dupa fiecare foita altfel se usuca repede si devin casante.

Pe foita punem o lingura de umplutura ca in imaginea de mai jos si aducem capetele laterale spre interior apoi rulam pana la capat. Cand punem umplutura, foita trebuie sa fie cu unul din colturi spre d-voastra. (ca un romb). Se unge putin foita cu apa si amidon (dizolvate in prealabil) ca sa se lipeasca mai bine la colt si ca sa nu se dezlipeasca in timp ce le prajim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spring rolls (Thai style)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit....

Citeste continuarea

Aperitiv scoici din foietaj umplute cu branza

Postat de CameliaComan

Aperitiv scoici din foietaj umplute cu branza

Spalam branza si o taiem in cubulete potrivite. Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat. Pudram masa de lucru cu putina faina. Asezam aluatul si il intindem putin cu un sucitor. Pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2014, 19:15
Interesante! Minunate!
la 23.01.2014, 19:16
bunee
la 23.01.2014, 19:36
Minunate!! Doar la tv am vazut foitele alea....poate la noi in orasele mari sa gasesti.
la 23.01.2014, 19:42
ce bine arata!!
la 23.01.2014, 19:43

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking