Ingrediente
- Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 450 g mere (sa fie acrisoare, eu am pus verzi);
- 450 g capsuni (eu am folosit capsuni, insa puteti alege sa o faceti si cu afine, coacaze, zmeura, mure - chiar sa faceti combinatii - sau visine);
- 60 g fructoza (cei care nu tin o dieta pot pune 115 g zahar tos, fin);
- sucul de la 1 lamaie;
- 1 pliculet gelatina;
- 2 albusuri de ou;
- 150 ml apa;
- frisca pentru servit.
Mod de preparare
Pregatire ingrediente: Taiati capsunile cuburi si separati galbenusurile de albusuri. Curatati merele de coaja, scoateti-le cotorul si taiati-le cuburi. Stoarceti lamaia, pregatiti-va fructoza si praful de gelatina si aveti toate ingredientele gata pentru preparare. Preparare spuma de capsuni cu mere: Puneti merele intr-o oala mare, impreuna cu capsunile (sau cu fructele pe care le folositi), cu 150 ml apa si 40 g fructoza (sau 75 g zahar). Aduceti la fierbere, si lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic. Dupa ce au trecut cele 15 minute, luati de pe foc. In zeama de lamaie, presarati gelatina si lasati-o sa se umezeasca timp de cateva minute, dupa care amestecati usor. Adaugati lamaia si gelatina peste fructele din oala, si mai dati intr-un clocot, amestecand pentru a se dizolva gelatina, dupa care stingeti focul. Puneti o sita deasupra unui vas si turnati fructele din oala in sita. Pasati fructele, pentru a trece cat mai multa compozitie prin sita. Lasati piureul astfel obtinut sa se racoreasca in vas. Aruncati ceea ce ramane in sita. Cat se racoreste piureul de fructe, puneti albusurile de ou in mixer, adaugati restul de 20 g fructoza (sau restul de 40 g zahar) si mixati, mai intai la viteza mica dupa care mariti treptat pana ajungeti la viteza maxima. Albusurile sunt gata cand ati obtinut o crema pufoasa, care nu cade cand intoarceti vasul mixerului cu gura in jos. Turnati apoi albusul peste piureul de fructe din oala si amestecati usor, pana se omogenizeaza si se integreaza fructele in albus. Puneti apoi spuma de fructe in pahare sau boluri si introduceti-le la frigider minim 1 ora. Dupa ce s-au racit, scoateti-le, adaugati (daca doriti) frisca si ornati cu fructe pe deasupra. Spuma de capsuni si mere poate fi servita.
PREPARARE IN IMAGINI
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|