Spuma de capsuni cu mere

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Dulciuri
6 Iun 2010 | 6569 vizualizari
Spuma de capsuni cu mere

Spuma de fructe reprezinta unul dintre deserturile mele preferate, asa ca nu pot decat sa ma bucur ca e vara. O prepar ori de cate ori am pofta de ceva bun, fin si racoritor, iar rezultatul este de fiecare data impresionant fie ca aleg sa folosesc capsuni, fructe de padure sau visine. De aceasta data insa am abandonat modul traditional de preparare pe care il stiam si am optat sa incerc varianta irlandeza a acestui desert. Produsul final a iesit delicios!

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 450 g mere (sa fie acrisoare, eu am pus verzi);
  • 450 g capsuni (eu am folosit capsuni, insa puteti alege sa o faceti si cu afine, coacaze, zmeura, mure - chiar sa faceti combinatii - sau visine);
  • 60 g fructoza (cei care nu tin o dieta pot pune 115 g zahar tos, fin);
  • sucul de la 1 lamaie;
  • 1 pliculet gelatina;
  • 2 albusuri de ou;
  • 150 ml apa;
  • frisca pentru servit.

Mod de preparare

Pregatire ingrediente: Taiati capsunile cuburi si separati galbenusurile de albusuri. Curatati merele de coaja, scoateti-le cotorul si taiati-le cuburi. Stoarceti lamaia, pregatiti-va fructoza si praful de gelatina si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare spuma de capsuni cu mere: Puneti merele intr-o oala mare, impreuna cu capsunile (sau cu fructele pe care le folositi), cu 150 ml apa si 40 g fructoza (sau 75 g zahar). Aduceti la fierbere, si lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic. Dupa ce au trecut cele 15 minute, luati de pe foc.

In zeama de lamaie, presarati gelatina si lasati-o sa se umezeasca timp de cateva minute, dupa care amestecati usor. Adaugati lamaia si gelatina peste fructele din oala, si mai dati intr-un clocot, amestecand pentru a se dizolva gelatina, dupa care stingeti focul.

Puneti o sita deasupra unui vas si turnati fructele din oala in sita. Pasati fructele, pentru a trece cat mai multa compozitie prin sita. Lasati piureul astfel obtinut sa se racoreasca in vas.
Aruncati ceea ce ramane in sita.

Cat se racoreste piureul de fructe, puneti albusurile de ou in mixer, adaugati restul de 20 g fructoza (sau restul de 40 g zahar) si mixati, mai intai la viteza mica dupa care mariti treptat pana ajungeti la viteza maxima. Albusurile sunt gata cand ati obtinut o crema pufoasa, care nu cade cand intoarceti vasul mixerului cu gura in jos.

Turnati apoi albusul peste piureul de fructe din oala si amestecati usor, pana se omogenizeaza si se integreaza fructele in albus. Puneti apoi spuma de fructe in pahare sau boluri si introduceti-le la frigider minim 1 ora.

Dupa ce s-au racit, scoateti-le, adaugati (daca doriti) frisca si ornati cu fructe pe deasupra. Spuma de capsuni si mere poate fi servita.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Postat de Pungasa_Rogue

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Clatite: Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei si se...

Citeste continuarea

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Postat de privatelaura

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc: Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2010, 13:25
Primaaaaa!
la 06.06.2010, 13:36
uite ca gelatina n-am folosit pana acum la spuma de fructe....
la 06.06.2010, 13:38
@Miha - Prima cupa iti este adjudecata in acest caz ! @Ina - Nici eu pana acum.
la 06.06.2010, 14:07
buna asta!
la 06.06.2010, 14:09
E o reteta usoara si buna de facut mai ales vara! O sa-i pregatesc sotului,poate spala si el vasele o data!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking