Ingrediente
- făină neagră BĂNEASA 200 g.,
- făină albă 300 g.,
- untură de porc 150 g.,
- margarină Rama mit Butter 100 g.,
- ou 1 bucată,
- lapte grăsime 1,8% 100 ml.,
- drojdie uscată Dr. Oetker 1 linguriță
- zahăr tos 1/2 linguriță,
- sare de iodată 2 lingurițe.
Mod de preparare
De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț și se lăsă la dospit. Cele două feluri de făină se cern în bolul mixer-ului.
Se adaugă untura și margarina topită, oul, sarea și drojdia dospită, apoi se pornește mixerul la viteză moderată, amestecându-se cca 5 minute până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat elastic. Se lasă aluatul la dospit cca 20 de minute, apoi se întinde o foaie de cca. 3 mmm și se decupează forme de steluțe. Se așează steluțele pe o tavă tapetată cu pergament, apoi se ung cu oul bătut și se presară semințele din dotare. Se coc în cuptorul preăncins, cca 15 minute la 180 grade.
După ce s-au răcit seteluțele sărate, se așează pe un platou și se servesc simple sau alături de un pahar cu vin sau bere după preferințe.
Spor și poftă bună.
Daca ti-a placut reteta noastra "Steluțe sărate a la Timea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|