Stiuca crocanta cu cartofi

Postat de mihaelar63 in Peste
4 Noi 2018 | 4393 vizualizari
Stiuca crocanta cu cartofi

 ,, Retete inspirate de toamana"  Cel mai bun sezon de pescuire a rapitorului este la inceputul toamnei. Sau cel putin atunci imi ajunge mie in ... farfurie :D.  Sotul mi-a adus aceasta stiuca de Mures si a dorit sa o prepar in pesmet. M-am uitat putin prin jur, adica pe la Bucataras si am gasit aceasta reteta a Polianei https://www.bucataras.ro/retete/peste-crocant-la-cuptor-40266.html. De mare ajutor la condimentare mi-au fost condimentele aduse de fiul meu din vacanta tunisiana. Eu am prajit pestele. Ca nota inovativa l-am marinat usor cu smantana. Stiuca fiind un peste rapitor are o carne tare. Folosind smantana, carnea a ramas delicios de suculenta in interior. Cartofii au fost atat de gustosi incat au ajuns doar jumatate pe platoul de servire, restul s-au consumat rapid direct din tigaie.  

Ingrediente

  • 600 gr rondele stiuca
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • boia dulce de ardei
  • ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/
  • patrunjel verde tocat
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 500 gr cartofi mici fierti si curatati de coaja
  • 3 linguri unt+ 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi pisati
  • rosii cherry , frunze rucola , ardei iute galben .

Mod de preparare

  1. Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana.
  2. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout.
  3.  Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute.
  4. Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  5. Aveti grija ca pestele sa fie patruns si crocant auriu, nu sa se arda.
  6. Cartofiorii fierti se prajesc intr-o alta tigaie in unt si putin ulei. Sarati.
  7. Cand cartofii incep sa fie rumeniti pe toate partile, aruncati in tigaie usturoiul pisat.
  8. Serviti stiuca crocanta si cartofii calzi pe un pat de rucola.
  9. Decorati cu rosii cherry si rondele de ardei iute.
  10.  Serviti alaturi un pahar de vin alb sau prosecco. Noi am avut un prosecco demisec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Stiuca crocanta cu busuioc

Postat de mihaelar63

Stiuca crocanta cu busuioc

Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2018, 21:45
Stiu ca sti ca stiuca e crocanta, dar eu vreau sa o incerc sa ma lamuresc cum e cu stiuca crocanta....
la 04.11.2018, 21:45
no , hai la Cluj )
la 04.11.2018, 21:52
la 04.11.2018, 22:01
buna buna
la 04.11.2018, 22:07
O bunătate chiar specială...!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking