Ingrediente
- 800 gr bucati stiuca
- 200 gr gris
- 2 linguri mustar
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingura smantana
- 1 lingurita busuioc maruntit
- sare
- piper cu lamaie
- ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]
Sos a la tzatziki:
- 200 ml iaurt grecesc
- 2 castraveti -taiati cubulete
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 2 linguri ulei masline
- 2 catei usturoi
- sare
Mod de preparare
- Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
- Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
- Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar .
- Cu acest mix ungeti bucatile de peste .
- Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece .
- Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins .
- Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei .
- Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date .
- Daca va place se poate pune mai mult usturoi .
- Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|