Stiuca crocanta cu busuioc

Postat de mihaelar63 in Peste
4 Ian 2021 | 491 vizualizari
Stiuca crocanta cu busuioc

  Stiuca are o carne ferma si putin mai uscata . I-am dat suculenta printr-o usoara marinare . Nu ne ferim sa mancam diverse soiuri de peste . Mai ales cand avem oportunitatea de a  achizitiona peste proaspat . Am obtinut stiuca deosebit de crocanta cu ajutorul grisului .

Ingrediente

  • 800 gr bucati stiuca
  • 200 gr gris
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare
  • piper cu lamaie
  • ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]
  • cartofi prajiti

Sos a la tzatziki:

  • 200 ml iaurt grecesc
  • 2 castraveti -taiati cubulete
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

  1. Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
  2. Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
  3. Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar .
  4. Cu acest mix ungeti bucatile de peste .
  5. Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece .
  6. Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins .
  7. Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei .
  8. Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date .
  9. Daca va place se poate pune mai mult usturoi .
  10. Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki .
  11.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Plachie de peste

Postat de rocsi_1612

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de Ksenya

Chiftelute din peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.01.2021, 00:07
la 05.01.2021, 00:46
la 05.01.2021, 08:26
Muti fug de stiuca din cauza oaselor,stiuca e campioana la ele. Din stiuca in Delta mai mult prefera s-o umple sau sa faca chiftele . Varianta ta este interesanta. Un medalion si pentru mine,va rog!
yahoo47.gif yahoo47.gif yahoo47.gif
la 05.01.2021, 10:09
Ce idee bună! Eu am pregătit știuca la cuptor și a ieșit cam uscată și nu prea ne-a plăcut.
la 05.01.2021, 10:37

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking