Stiuca crocanta cu busuioc

Postat de mihaelar63 in Peste
4 Ian 2021 | 2568 vizualizari
Stiuca crocanta cu busuioc

  Stiuca are o carne ferma si putin mai uscata . I-am dat suculenta printr-o usoara marinare . Nu ne ferim sa mancam diverse soiuri de peste . Mai ales cand avem oportunitatea de a  achizitiona peste proaspat . Am obtinut stiuca deosebit de crocanta cu ajutorul grisului .

Ingrediente

  • 800 gr bucati stiuca
  • 200 gr gris
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare
  • piper cu lamaie
  • ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]
  • cartofi prajiti

Sos a la tzatziki:

  • 200 ml iaurt grecesc
  • 2 castraveti -taiati cubulete
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

  1. Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
  2. Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
  3. Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar .
  4. Cu acest mix ungeti bucatile de peste .
  5. Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece .
  6. Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins .
  7. Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei .
  8. Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date .
  9. Daca va place se poate pune mai mult usturoi .
  10. Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki .
  11.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de cristeena20

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci...

Citeste continuarea

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Postat de rocsi_1612

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2021, 00:07
la 05.01.2021, 00:46
la 05.01.2021, 08:26
Muti fug de stiuca din cauza oaselor,stiuca e campioana la ele. Din stiuca in Delta mai mult prefera s-o umple sau sa faca chiftele . Varianta ta este interesanta. Un medalion si pentru mine,va rog!
yahoo47.gif yahoo47.gif yahoo47.gif
la 05.01.2021, 10:09
Ce idee bună! Eu am pregătit știuca la cuptor și a ieșit cam uscată și nu prea ne-a plăcut.
la 05.01.2021, 10:37

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking