Stiuca crocanta cu busuioc

Postat de mihaelar63 in Peste
4 Ian 2021 | 2551 vizualizari
Stiuca crocanta cu busuioc

  Stiuca are o carne ferma si putin mai uscata . I-am dat suculenta printr-o usoara marinare . Nu ne ferim sa mancam diverse soiuri de peste . Mai ales cand avem oportunitatea de a  achizitiona peste proaspat . Am obtinut stiuca deosebit de crocanta cu ajutorul grisului .

Ingrediente

  • 800 gr bucati stiuca
  • 200 gr gris
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita busuioc maruntit
  • sare
  • piper cu lamaie
  • ulei pentru prajit[ de floarea soarelui ]
  • cartofi prajiti

Sos a la tzatziki:

  • 200 ml iaurt grecesc
  • 2 castraveti -taiati cubulete
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

  1. Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
  2. Stiuca  fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
  3. Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar .
  4. Cu acest mix ungeti bucatile de peste .
  5. Puteti lasa la marinat chiar mai multe ore dar la rece .
  6. Dupa minimum o ora se da stiuca prin gris si se prajeste in ulei incins .
  7. Feliile de stiuca se scot pe un servet de hartie care va absorbi excesul de ulei .
  8. Preparati un sos a la tzatziki din ingredientele date .
  9. Daca va place se poate pune mai mult usturoi .
  10. Noi am servit stiuca crocanta cu cartofi prajiti ,lamaie si cu un sos tzatziki .
  11.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de peste

Postat de Ksenya

Chiftele de peste

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam...

Citeste continuarea

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2021, 00:07
la 05.01.2021, 00:46
la 05.01.2021, 08:26
Muti fug de stiuca din cauza oaselor,stiuca e campioana la ele. Din stiuca in Delta mai mult prefera s-o umple sau sa faca chiftele . Varianta ta este interesanta. Un medalion si pentru mine,va rog!
yahoo47.gif yahoo47.gif yahoo47.gif
la 05.01.2021, 10:09
Ce idee bună! Eu am pregătit știuca la cuptor și a ieșit cam uscată și nu prea ne-a plăcut.
la 05.01.2021, 10:37

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking