Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

Postat de mihaelar63 in Peste
11 Apr 2021 | 763 vizualizari
Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

 Stiuca era programata pentru un pranz duminical . Am fost toata ziua la gradina si am venit  lesinati de foame .  Sub impresia postarilor japoneze ale Adinei si vizionarea unei emisiuni culinare despre Kyoto si Kanzawa , mi-am amintit ca detin si eu sos Teriyaki . Departe de mine rafinamentul si delicatetea retetelor originale japoneze . Cert este ca gustul dat de acest sos a fost cu totul deosebit .

Ingrediente

  • 1 kg bucati stiuca
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 linguri sos Teriyaki
  • 4 linguri ulei
  • piper cu coaja de lamaie
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde tocat
  • sare

Mod de preparare

 Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .

 Tulpinile de usturoi verde se taie in  patru , apoi se maruntesc .

Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde .

 Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie .

Din nou le masati cu delicatete.

 Am pus tava la cuptorul preincalzit la 280 grade pe grill .

Dupa 10 minute am realizat ca-i posibil ca pestele sa se prepare doar pe o parte si sa raman mai fraged pe dedesupt .

Am intors bucatile de peste , l-am stropit cu zeama de lamaie si am redus temperatura la 205 grade pentru inca 10 minute .

In final am intors din nou pestele si l-am copt inca 5 minute sa prinda o culoare frumoasa.

In timpul pregatirii  s-a format un sos gustos .

La servire am presarat frunzulite de patrunjel verde pentru prospetime .

Merge foarte bine si usturoi verde tocat .Eu nu am pus usturoi pentru ca a doua zi mergem la serviciu :D

 Am servit stiuca cat a fost calda insotita de ardei iute si lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Postat de Irina

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Ma uit cateodata in frigider si habar n-am ce sa mai gatesc...cunoasteti senzatia, nu? Aia am mai facut-o, de aia n-am pofta si totusi ce pui pe masa? Pentru situatii din astea e bine sa ai la...

Citeste continuarea

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2021, 02:38
la 12.04.2021, 09:14
Vreau si eu macar o codita!
la 12.04.2021, 09:25
Gustoasa!
la 12.04.2021, 11:12
la 12.04.2021, 14:41
Katty codita a inotat intr-o supa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking