Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

Postat de mihaelar63 in Peste
11 Apr 2021 | 2439 vizualizari
Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

 Stiuca era programata pentru un pranz duminical . Am fost toata ziua la gradina si am venit  lesinati de foame .  Sub impresia postarilor japoneze ale Adinei si vizionarea unei emisiuni culinare despre Kyoto si Kanzawa , mi-am amintit ca detin si eu sos Teriyaki . Departe de mine rafinamentul si delicatetea retetelor originale japoneze . Cert este ca gustul dat de acest sos a fost cu totul deosebit .

Ingrediente

  • 1 kg bucati stiuca
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 linguri sos Teriyaki
  • 4 linguri ulei
  • piper cu coaja de lamaie
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde tocat
  • sare

Mod de preparare

 Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .

 Tulpinile de usturoi verde se taie in  patru , apoi se maruntesc .

Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde .

 Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie .

Din nou le masati cu delicatete.

 Am pus tava la cuptorul preincalzit la 280 grade pe grill .

Dupa 10 minute am realizat ca-i posibil ca pestele sa se prepare doar pe o parte si sa raman mai fraged pe dedesupt .

Am intors bucatile de peste , l-am stropit cu zeama de lamaie si am redus temperatura la 205 grade pentru inca 10 minute .

In final am intors din nou pestele si l-am copt inca 5 minute sa prinda o culoare frumoasa.

In timpul pregatirii  s-a format un sos gustos .

La servire am presarat frunzulite de patrunjel verde pentru prospetime .

Merge foarte bine si usturoi verde tocat .Eu nu am pus usturoi pentru ca a doua zi mergem la serviciu :D

 Am servit stiuca cat a fost calda insotita de ardei iute si lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de cristeena20

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci...

Citeste continuarea

Macrou prajit

Postat de Adele

Macrou prajit

Pestele ( al meu era curatat de la pescarie )se spala si se curata de oase ,se portioneaza si se aseaja pe  farfurie se condimenteaza cu sare si piper ,se pune intr-un vas faina de malai se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2021, 02:38
la 12.04.2021, 09:14
Vreau si eu macar o codita!
la 12.04.2021, 09:25
Gustoasa!
la 12.04.2021, 11:12
la 12.04.2021, 14:41
Katty codita a inotat intr-o supa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking