Stiuca umpluta

Postat de sasha in Peste
17 Iun 2013 | 6315 vizualizari
Stiuca umpluta

Ingrediente

  • 1 stiuca de un kg
  • 2/3 felii de paine inmuiata in lapte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa si jumatate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura orez
  • 100 g sunca afumata
  • 1 ou
  • 200 g unt

Mod de preparare

Curatam pestele de solzi si spalam bine.

Se taie usor in jurul capului fara a taia capul de tot, asa incepe metoda dezpielitarii. Cu ajutorul unui cutit lat si lung se desprinde usor in zona taiata (desprindem pielea de carne). Apoi cu ajutorul degetelor tragem in jos pana la aripioare, acolo taiem os cu os fara a rupe pielea, ajunsi la coada taiem sira. Dezosam carnea de la stiuca, o dam prin masina de tocat cu sunca afumata si painea stoarsa de lapte. Tocam ceapa marunt si o calim cu orezul, adaugam apa din cand in cand pana se umfla orezul. Fierbem morcovul, il taiem cuburi nici prea mari nici prea mici. Toate ingredientele se amesteca cu oul, morcovul, patrunjelul tocat fin, ceapa cu orezul , sare si piper dupa gust.

Umplem stiuca cu compozitia obtinuta, punem cate 2-3 linguri, tragem compozitia usor in jos spre coada. Umplem si capul. 

Ungem o tava cu un strat generos de unt, asezam frumos stiuca pe patul de unt si unt pe deasupra stiucii. Dam la cuptor  pentru 30-35 de minute  la 160-170° pana devine pielea aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Știucă umplută

Postat de elucubratiiculinare

Știucă umplută

Se curăță știuca de solzi. Se spală bine cu apă rece. Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap. Tăiem și coloana vertebrală,...

Citeste continuarea

Știucă umplută

Postat de DinDragostePentruGatit

Știucă umplută

Se pregăteşte ştiuca:  - se taie capul; - se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna; - capetele se păstrează; Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2013, 15:18
bun bun
la 17.06.2013, 15:19
hmmm vreau si eu
la 17.06.2013, 15:20
ce bine arata!
la 17.06.2013, 15:22
multumesc
la 17.06.2013, 15:26
Ce bine arata!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking