Ingrediente
- 2 ştiuci potrivite;
- 1 păstrăv mic;
- 2 cepe mici;
- 1-2 cartofi;
- 3 felii pâine;
- 3 ouă;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 legătură mărar;
- 1 legătură pătrunjel;
- puţin busuioc;
- ulei de măsline;
- piper;
- sare.
Mod de preparare
Se pregăteşte ştiuca:
- se taie capul;
- se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna;
- capetele se păstrează;
Se pregăteşte umplutura:
- carnea rămasă după ce s-a scos pieliţa nu mi-ar fi ajuns să umplu ambele ştiuci aşa că am adăugat un păstrăv mic;
- am scos oasele şi am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie;
- se toacă ceapa, usturoiul, verdeaţa;
- cartoful se dă la răzătoare;
- se adaugă ouăle, pâinea (înmuiată în lapte), condimentele;
- se umplu ştiucile, nu foarte îndesat, se fixează capul (l-am cusut chiar);
- se stropeşte cu ulei de măsline şi se pune în cuptor timp de aproximativ 50 minute;
- se taie după ce s-a răcit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Știucă umplută" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|