Știucă umplută

Postat de DinDragostePentruGatit in Peste
2 Apr 2012 | 4123 vizualizari
Știucă umplută

Ingrediente

  • 2 ştiuci potrivite;
  • 1 păstrăv mic;
  • 2 cepe mici;
  • 1-2 cartofi;
  • 3 felii pâine;
  • 3 ouă;
  • 1 căţel de usturoi;
  • 1 legătură mărar;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • puţin busuioc;
  • ulei de măsline;
  • piper;
  • sare.

Mod de preparare

Se pregăteşte ştiuca: 

- se taie capul;

- se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna;

- capetele se păstrează;

Se pregăteşte umplutura:

- carnea rămasă după ce s-a scos pieliţa nu mi-ar fi ajuns să umplu ambele ştiuci aşa că am adăugat un păstrăv mic;

- am scos oasele şi am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie;

- se toacă ceapa, usturoiul, verdeaţa;

- cartoful se dă la răzătoare;

- se adaugă ouăle, pâinea (înmuiată în lapte), condimentele;

- se umplu ştiucile, nu foarte îndesat, se fixează capul (l-am cusut chiar);

- se stropeşte cu ulei de măsline şi se pune în cuptor timp de aproximativ 50 minute;

- se taie după ce s-a răcit.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Știucă umplută" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Știucă umplută

Postat de elucubratiiculinare

Știucă umplută

Se curăță știuca de solzi. Se spală bine cu apă rece. Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap. Tăiem și coloana vertebrală,...

Citeste continuarea

Știucă umplută

Postat de merylow

Știucă umplută

Se spală foarte bine știuca. Se curață de solzi apoi se taie pe burtă de la cap până la coadă, se scot intestinele și se curață bine în interior. Apoi se invelește...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 16:17
Ce bine arata
la 02.04.2012, 16:24
Multumesc. Mai am de mancat mamaliga
la 02.04.2012, 16:59
arata bine
la 02.04.2012, 17:06
arata bine
la 02.04.2012, 20:03
Imi place! Am mai vazut undeva o reteta asemanatoare.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking