Stiuca umpluta

Postat de anuta in Peste
11 Apr 2010 | 22817 vizualizari
Stiuca umpluta

Un alt mod de a gati stiuca proaspata de Dunare

Ingrediente

  • O stiuca de peste 1 kg(sau doua mai mici)
  • 50 ml ulei de masline
  • un pahar de vin alb
  • o ceapa rosie (de apa)
  • 300 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • masline negre fara samburi
  • o legatura patrunjel verde
  • un ou
  • condimente aromate uscate(cimbrisor,dafin,coriandru,busuioc)
  • piper
  • un praf de mix de legume deshidratate(delikat)

Mod de preparare

Se curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile, apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea cu un strat subtire de carne.

Se caleste in putin ulei,ceapa tocata marunt,ardeiul feliat ,ciupercile taiate marunt,un morcov taiat cubulete foarte mici.Celalalt morcov se curata si se fierbe intreg in apa cu sare.

Se scot oasele mai mari din carne, apoi se da carnea prin masina de tocat, prin sita marunta sau se toaca de doua ori.

Carnea tocata se amesteca cu oul batut, verdeata tocata marunt, maslinele fara samburi,se adauga si legumele calite si se condimenteaza cu condimente uscate si un praf de delikat.

Cu aceasta umplutura,umplem stiuca,bagam si morcovul fiert la mijloc,in umplutura, apoi cu ata de bucatarie ii coasem burta.


Se aseaza stiuca intr-o tava,se toarna peste ea uleiul de masline,apoi se condimenteaza si se da la cuptor pana se rumeneste usor,se uda cu paharul de vin si se lasa sa se rumeneasca bine,udand cu zeama din tava,din cand in cand.Se serveste rece,taiata rulouri alaturi de legume fierte sau cartofi natur .
                                                                  POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Știucă umplută

Postat de elucubratiiculinare

Știucă umplută

Se curăță știuca de solzi. Se spală bine cu apă rece. Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap. Tăiem și coloana vertebrală,...

Citeste continuarea

Știucă umplută

Postat de DinDragostePentruGatit

Știucă umplută

Se pregăteşte ştiuca:  - se taie capul; - se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna; - capetele se păstrează; Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2010, 22:39
Anuta, dar o ciorba de peste misto sau o plachie ... immm...ai retete?
la 11.04.2010, 22:50
Sunt....ciorbici,rulouri,plachii si multe chestii pescaresti...da numai sa am timp sa le postez...sunt si incepatoare si ma misc cam greu.De exemplu vreau sa vad si eu retetele care participa la concurs ....dar nu le gasesc
la 11.04.2010, 23:01
arata grozav,felicitari
la 11.04.2010, 23:37
Anuta , n-am mai rezistat si am fugit de am cumparat peste azi dar congelat , cod . Nu se compara cu ce ai tu , peste proaspat , dar ma multumesc cu ce am .
la 12.04.2010, 09:51
arata excelent........................

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking