Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

Postat de rodica_m in Peste
29 Oct 2011 | 11766 vizualizari
Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

Un preparat foarte gustos...si nu se face atat de greu precum pare...cel putin eu credeam ca este mai dificil. Stiucii mele i s-a julit si nasul daca nu a fost cuminte!!! :))

Ingrediente

  • 1 stiuca
  • 1ceapa
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 linguri maioneza
  • sare, piper

Mod de preparare

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca in apa fiarta pe ambele parti. Acum fara probleme putem sa ne vedem de treaba.

Taiem capul stiucii,curatandu-l de urechi, insa aripile le lasam. Cu grija facem mici crestaturi intre piele si carnea pestelui (acolo unde am taiat capul stiucii) ca sa putem indeparta pielea de pe carne. Nu se scoate greu dar e nevoie de putina atentie ca sa nu se rupa pielea. Cand ajungem la coada taiem osul. Aveam acum pielea stiucii numai buna de umplut.

Pregatim umplutura: Carne pestelui o spalam bine indepartand maruntaiele, scoatem osul central, si taiem carnea in cubulete, taiem ceapa si verdeata, adaugam si pinea inmiuata in lapte. Punem totul in blender si pasam sau puteti folosi masina de tocat.

Adaugam oul, amestecam bine, potrivim de sare si piper.

Cu o lingura umplem pielea cu amestecul de carne. Repartizam uniform si ii dam pielii forma pestelui. 

Punem trunchiul umplut pe o bucata de folie de aluminiu, acum atasam si capul, il bagam putin sub pielea trunchiului. Ungem pestele cu maioneza.

Impachetam pestele in folia de aluminiu. Il punem in tava si dam ca cuptorul incins la 180 C pentru o ora.

Dupa ce il scoatem din cuptor nu desfacem peste din folie. Lasam sa se raceasca complet. Il punem apoi pe un platou si decoram dupa bunul plac.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta...Stiu..ca va place" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris

Macrou cu sparanghel si lamai

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...

Citeste continuarea

File de cod prajit cu salata de cartofi

Postat de Ica_mama

File de cod prajit cu salata de cartofi

Modul de pregatire al pestelui: Spalam pestele cu apa rece, dupa care il zvantam cu un prosop de hartie. Asezam bucatile de peste pe un castron si le condimentam cu: sare,piper,zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2011, 20:39
Imi placeee arata minunat si cred ca are un gust suuuuper
la 29.10.2011, 20:50
nu sunt consumatoare de peste,dar nu pot sa remarc ceea ce ti-a iesit
la 29.10.2011, 21:10
hahaha........facem schimb?.................tu dai stiuca umpluta iar eu dau rasol de stiuca ...........
la 29.10.2011, 21:31
place
la 29.10.2011, 22:08
Cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking