Stroganof cu galuste

Postat de trifadalia in Vita
15 Iun 2018 | 2932 vizualizari
Stroganof cu galuste

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 gr carne de vitel taiata cubulete ( se poate face si cu carne de porc)
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
  • 2 cepe taiate pestisor
  • 300 gr de ciuperci champignon din conserva
  • 2 catei de usturoi razuiti fin
  • 2 linguri de faina
  • 1/4 lingurita de cimbru ( optional putin chilli cui ii place mai iute)
  • 1/4 lingurita de oregano
  • 125 ml de vin alb
  • 800 ml apa + 1/2 cub de vitel
  • 200 ml de smantana.
  • pentru galuste 3 oua
  • 6 linguri de faina
  • sare
  • 50 gr unt

Mod de preparare

 Intr-o cratita se pune uleiul de masline. Asezonati carnea si o prajiti la foc mare pana cand se reduce apa pe care o lasa si se caramelizeaza. Scoateti carnea pe o farfurie si o lasati deoparte.

In aceeasi cratita se pune untul, ciupercile si ceapa. Se caramelizeaza si ele la foc mic 10-15 minute. Se adauga cimbrul, usturoiul si oregano. Se amesteca si se lasa cca. 30 de secunde . Se pune faina. Se stinge cu vinul si supa de vita.  Aduceti la o ferbere lenta, adaugati carnea, acoperiti si la foc mic se fierbe aproximativ 1 ora. In functie de tipul de carne pe care o folositi aceasta poate avea nevoie de timp mai mult sau mai putin de fierbere. Luati de pe foc tocana dupa care se adauga smantana. Se asezoneaza dupa gust.

La galuste: Se bat ouale cu furcululita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe se rup galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu 2 sau 3 minute acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganof cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Postat de panacris

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2018, 09:52
la 16.06.2018, 17:11
la 16.06.2018, 20:43
Cu găluște, îmi plac tare mult...!
la 17.06.2018, 12:29
Bun!
la 18.06.2018, 11:49
Buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking