Ingrediente
- 500 gr carne vitel,
- 1 ceapa,
- 3-4 catei de usturoi,
- 3 linguri ulei de masline,
- 1/2 ardei gras,
- 4 linguri de smantana,
- o conserva de ciuperci,
- 1 pahar cu vin rosu,
- 1/2 pahar apa,
- sare,
- piper,
- oregano,
- busuioc,
- patrunjel
Mod de preparare
Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut).
Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa.
Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat ceapa taiata, ardeiul si usturoiul. Tot atunci am pus si vinul.
Am lasat pe foc mediu, amestecand din cand in cand.
Ciupercile din conserva (scurse de apa) le-am adaugat cand ceapa, ardeiul si carnea au fost aproape gata.
Am mai lasat 10 minute pe foc, apoi am pus smantana (subtiata cu putina apa). Am omogenizat bine si am lasat inca 10 minute.
La final am pus patrunjel tocat.
Am servit cu piure de cartofi. Garnitura o alege fiecare in functie de preferinta.
Pofta buna va doresc!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|