Ingrediente
- 300 gr. orez basmati
- 1 lingurita cimbru
- 200 gr. spanac
- 2 cepe rosii
- 3-4 castraveciori murati in otet
- 1 legatura patrunjel
- 300 gr. ciuperci
- 3 catei usturoi
- ulei de masline
- 400 gr. muschi vita
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 50 ml. coniac
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 100 ml. lapte
- sare
Mod de preparare
Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru.
Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune imediat spanacul deasupra se acopera si se lasa ca spanacul sa se inmoaie in caldura orezului.
Separat se taie castraveciori murati feliute si ceapa rosie rondele. Se pun intr-un castron impreuna cu patrunjelul tocat marunt se amesteca bine si se adauga putina sare si o lingura de otet din borcanul de castraveciori.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline se lasa sa se incinga si apoi se pun ciupercile taiate, putina sare si se amesteca. Se adauga catei de usturoi zdrobiti si se lasa sa se caleasca. Cand ciupercile sunt gata peste ele se pune cam 2/3 din salata de castraveciori si ceapa dupa ce s-a scurs de excesul de lichid, se amesteca bine si dupa ce s-a calit se pune separat intr-un castron.
Se taie carnea fasii se presare peste sare, piper si boia si se amesteca bine.apoi se pune intr-o tigaie in ulei de masline si se prajeste. Cand e aproape gata se adauga coniacul si se lasa pana ce alcoolul se evapora. Peste acest continut se adauga salata calita, iaurtul si laptele. Se amesteca bine si se lasa pana ce sosul se ingroasa putin.
Pe un platou se pune in aceasta ordine: spanacul. orezul, carnea si salata din tigaie cu tot cu sos (sosul sa fie scurs pe tot orezul) si deasupra se presara restul de salata necalita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff cu carne de vita si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|