Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

Postat de donpablo in Vita
8 Noi 2013 | 5749 vizualizari
Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

Stroganoff cu carne de vita este o reteta delicioasa de origine rusa. Exista doua legende despre originea acestei retete. Una ar fi ca un bucatar francez ar fi gatit contelui Pavel Stroganoff adaugand retetei clasice iaurt si smantana si a avut un mare succes iar alta ar fi ca un medic pe numele Stroganoff ar fii tratat-o pe imparateasa Maria ce era intoxicata cu hering cu o dieta pe baza de carne de vita, ceapa si smantana.

Ingrediente

  • 300 gr. orez basmati
  • 1 lingurita cimbru
  • 200 gr. spanac
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 castraveciori murati in otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr. ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 400 gr. muschi vita
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 50 ml. coniac
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 100 ml. lapte
  • sare

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru.

Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune imediat spanacul deasupra se acopera si se lasa ca spanacul sa se inmoaie in caldura orezului.

Separat se taie castraveciori murati feliute si ceapa rosie rondele. Se pun intr-un castron impreuna cu patrunjelul tocat marunt se amesteca bine si se adauga putina sare si o lingura de otet din borcanul de castraveciori.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline se lasa sa se incinga si apoi se pun ciupercile taiate, putina sare si se amesteca. Se adauga catei de usturoi zdrobiti si se lasa sa se caleasca. Cand ciupercile sunt gata peste ele se pune cam 2/3 din salata de castraveciori si ceapa dupa ce s-a scurs de excesul de lichid, se amesteca bine si dupa ce s-a calit se pune separat intr-un castron.

Se taie carnea fasii se presare peste sare, piper si boia si se amesteca bine.apoi se pune intr-o tigaie in ulei de masline si se prajeste. Cand e aproape gata se adauga coniacul si se lasa pana ce alcoolul se evapora. Peste acest continut se adauga salata calita, iaurtul si laptele. Se amesteca bine si se lasa pana ce sosul se ingroasa putin.

Pe un platou se pune in aceasta ordine: spanacul. orezul, carnea si salata din tigaie cu tot cu sos (sosul sa fie scurs pe tot orezul) si deasupra se presara restul de salata necalita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff cu carne de vita si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vita marengo

Postat de Sylvia

Vita marengo

Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...

Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de sufletista

Muschi de vita la cuptor

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 16:43
la 18.11.2013, 13:11
Foarte faina reteta!
la 18.11.2013, 16:01
merci!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking