Ingrediente
- 1/2kg snitele de vita
- 1/2 lingurita piper proaspat macinat
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 conserva de ciuperci feliate
- 1 ceapa de marime medie taiata marunt
- 3 linguri de faina
- 3 cani de supa pregatita cu 2 cuburi de Maggi de pui
- 3 linguri pasta de rosii nesarata
- 2 lingurite mustar uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita condiment mixt macinat
- 1 cutie de smantana Nestle
- cateva fire de frunza de patrunjel verde -
- sare dupa gust
Mod de preparare
Snitelele se sareaza, se bat si se pipereaza. Se pot lasa bucati mai mari sau taia in fasii subtiri.
Uleiul se incalzeste intr-o tigaie anti aderenta si se soteaza mai intai ciupercile feliate cca 5 minute, apoi se pun pe un platou. Se caleste ceapa in acelasi ulei cca 5 minutesau pana ia o culoare aurie si se adauga ciupercilor. Se prajesc snitelele in acelasi ulei, 3-4 minute pe ambele parti.
Intr-o cratita de fiert sub presiune se pun snitelele, ceapa, ciupercile, supa de Maggi, pasta de rosii si condimentele. Se inchide cratita si cand incepe sa fiarba mancarea ,se reduce focul la minimum si se lasa 30 de minute.
Se amesteca intr-un bol faina cu smantana , se subtiaza cu supa in care au fiert snitelele si se adauga mancarii( de preferinta strecurata, pentru a nu se forma cocolosi). Se fierbe inca 3-4 minute pana se ingroasa, amestecand mereu. La ultimele clocote se adauga frunza de patrunjel verde.
Se serveste cu garnitura de piureu de cartofi sau orez cu legume.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vita Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|