Vita Stroganoff

Postat de Brindusa in Vita
2 Mar 2010 | 8044 vizualizari
Vita Stroganoff

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita, file
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 2 cepe (sau 4 cepe verzi, cum am pus eu)
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingura mustar
  • sare, piper dupa gust
  • 300 ml supa clara de vita (sau apa) fierbinte

Mod de preparare

Taie carnea fasii subtiri si sterge-o cu servetele de hartie, ca sa nu mai fie umeda. Incalzeste uleiul si soteaza carnea, pana devine maronie.Adauga ceapa si soteza 2 minute. Pune supa (sau apa), adauga sare si piper si fierbe inabusit.

Separat, incalzeste untul si soteaza in el usturoiul intreg, pana devine auriu. Scoate usturoiul si adauga ciupercile. Soteaza-le pana scade toata apa.

Cand carnea e aproape gata adauga ciupercile, oregano, mustarul si gateste pana ce carnea e complet facuta.

Serveste cu smantana si patrunjel verde, cu garnitura de cartofi si castraveti acri (in unele retete castravetii acri sunt pusi chiar in mancare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Beef Stroganoff

Postat de gabrielacuisine

Beef Stroganoff

Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm. Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si...

Citeste continuarea

Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

Postat de donpablo

Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru. Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2010, 16:56
extra reteta
la 02.03.2010, 19:15
cred ca-i delicioasa
la 02.03.2010, 20:20
O bunatate.
la 02.03.2010, 22:06
da, e buna. As manca in fiecare zi.
la 03.03.2010, 07:59
si eu am facut zilele trecute..........e o bunatate

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking