Ingrediente
- 1 kg carne de vita, file
- 2 catei de usturoi
- 400 g ciuperci proaspete, taiate felii
- 2 cepe (sau 4 cepe verzi, cum am pus eu)
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de ulei
- 200 ml smantana
- 1 lingurita oregano
- 1 lingura mustar
- sare, piper dupa gust
- 300 ml supa clara de vita (sau apa) fierbinte
Mod de preparare
Taie carnea fasii subtiri si sterge-o cu servetele de hartie, ca sa nu mai fie umeda. Incalzeste uleiul si soteaza carnea, pana devine maronie.Adauga ceapa si soteza 2 minute. Pune supa (sau apa), adauga sare si piper si fierbe inabusit.
Separat, incalzeste untul si soteaza in el usturoiul intreg, pana devine auriu. Scoate usturoiul si adauga ciupercile. Soteaza-le pana scade toata apa.
Cand carnea e aproape gata adauga ciupercile, oregano, mustarul si gateste pana ce carnea e complet facuta.
Serveste cu smantana si patrunjel verde, cu garnitura de cartofi si castraveti acri (in unele retete castravetii acri sunt pusi chiar in mancare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|