Vitel stroganoff cu orez basmati

Postat de Oana in Vita
1 Apr 2009 | 10773 vizualizari
Vitel stroganoff cu orez basmati

Nu mai facusem de mult reteta asta si pandeam de mult muschiuletul de vitel din congelator Este absolut delicioasa!

Ingrediente

  • 500 g muschiulet de vitel fraged
  • 4 ciuperci mari proaspete
  • 2 linguri cu varf cu smantana
  • o lingurita mustar
  • sare, piper
  • o cana supa de legume (sau apa)
  • o ceasca orez basmati
  • o lingurita cu unt

Mod de preparare

Muschiuletul de vitel se curata bine de pielite, se spala, apoi se taie feliute subtirele, de 0,5 cm. Feliile se taie apoi fasii subtiri. Intr-o tigaie de teflon se pune o lingurita de ulei si apoi se trage muschiuletul feliat, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand si dupa ce isi lasa zeama se lasa sa scada, la foc mic. Se adauga 2-3 linguri de supa de legume, sare, piper. Cand toata zeama a scazut se scoate carnea intr-un bol si se pastreaza la cald.

Ciupercile se curata, se spala, se taie pe jumatate iar apoi in felii. Se pun la inabusit in tigaia in care am preparat vitelul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Nu se mai pune ulei sau supa, ciupercile isi vor lasa zeama suficienta si se vor inabusi foarte repede.

Cand lichidul de la ciuperci a scazut pe jumatate, se adauga smantana subtiata cu 2-3 linguri de supa (sau apa) si se lasa in continuare la fiert, la foc mediu. Apoi se adauga mustarul si la final carnea de vitel. Se mai lasa pe foc pana scade tot lichidul din tigaie si aromele se intrepatrund bine.

Intre timp, punem la fiert orezul spalat in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert il strecuram, il condimentam si adaugam o lingurita cu unt.

Se serveste cald, cu orezul basmati fiert.

PeSe: Am zis mai sus ca sunt 4 portii, eu am mancat una si Catalin 3 :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel stroganoff cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Boeuf Stroganoff

Postat de simona72

Boeuf Stroganoff

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2009, 21:13
pe Catalin nu-l vad bine cu atata mancare!
Oana, stii unde ma gasesti, da??

Chiar se moaie vitelul ala asa usor???
ca am o retinere...
la 20.03.2009, 21:36
Alooo, hai sa raminem prieteni. Nu-i dati idei, lasati fata sa gateasca . Oricum sint sub greutatea optima. Cica de rau ce sint ... Eh, vorbeste lumea.
la 20.03.2009, 22:01
de la prea multa dragoste, draga!
la 20.03.2009, 22:20
haha!!!))))))))
la 20.03.2009, 22:48
Eu n-am vrut sa ma laud

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking