Vitel cu orez basmati&salbatic

Postat de diaconta in Vita
9 Ian 2011 | 5251 vizualizari
Vitel cu orez basmati&salbatic

E prima data cand fac orezul asta,nu ca ar fi fost cazul la cat sunt de salbatica si fara el.Dar mi-a placut ,mai ales in combinatie cu sosul delicios cu carne de vitel.

Ingrediente

  • 1 bucata carne vitel (600 gr)
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa mare sau 3 mai mici
  • 2 linguri suc de rosii
  • boabe de piper
  • rozmarin
  • sare,piper
  • ulei

Mod de preparare

Intotdeauna mi-a placut carnea de vitel gatita cu sos cu multa ceapa si morcov,doua ingrediente la care nu ma zgarcesc daca-i vorba de carne de vita.

Se curata ceapa si morcovii.Morcovii se taie rondele iar ceapa foarte marunt.

Se pun la prajit intr-un vas de ceramica cu putin ulei.Cand s-au inmuiat bine se pune carnea spalata si taiata bucati.

Se lasa si carnea sa se prajeasca putin,se pune sarea si boabele de piper,rozmarinul taiat marunt,se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperind vasul cu un capac.

Este stiut ca,carnea de vita se fierbe mai greu,deci nu pot sa precizez un timp de fierbere.Eu am fiert-o cam 40 de minute.

Cand este aproape fiarta se adauga si sosul de rosii,piperul (macinat de data asta)si inca putin rozmarin .

Orezul l-am preparat dupa instructiunile de pe pachet,am mai adaugat doar cativa morcovei si ardei rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu orez basmati&salbatic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Postat de Satisfyyourcravings

Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...

Citeste continuarea

Friptura de vita

Postat de Dya

Friptura de vita

Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 14:35
Dia carne de vitel mananc ,am facut si eu azi gulas iar orezul daca e salbatic este pentru mine
la 09.01.2011, 14:37
doamna dia dar ce bunatate ne-ati pregatit..putem sa venim la masa?
la 09.01.2011, 14:39
Rocsi hai ca tocmai am pregatit masa
la 09.01.2011, 14:39
Cris ma bucur ca ti-e pe plac
la 09.01.2011, 14:43
si cum ai devenit acum dupa ce ai mai si mancat orez salbatic?

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking