Strudel cu afine

Postat de gaby_d in Mancaruri de post
30 Iul 2014 | 9555 vizualizari
Strudel cu afine

Aveam dulceată de afine pe foc şi-o foaie de foietaj dezgheţată în frigider. Şi-n plus, nevoie de un mic dejun rapid de post. Din două mişcari a fost deja la cuptor.

Ingrediente

  • o foaie de foietaj dezgheţată la temperatura frigiderului
  • dulceaţă de afine (sau orice alt fel de dulceaţă)
  • o lingură amidon
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Pune dulceaţa la fiert într-un ibric şi las-o să dea un clocot. Dacă dulceaţa e grosuţă adauga 50 ml apă.
  2. Diluează în două linguri de apa o lingura de amidon.
  3. Pune în ibric şi omogenizează.
  4. Lasă să fiarbă puţin până capătă consistenţa unei budinci.
  5. Scoate foaia de foietaj de la rece şi tai-o în 8 patrate egale. Fiecare patrat împarte-l ochiometric în doua parţi egale.
  6. Jumatate cresteaz-o cu cuţitul (nu total, doar câteva tăieturi fără a ajunge în capatul foii).
  7. Pe jumatatea necrestată pune câte o linguriţă dulceată iar partea crestată trece-o pe deasupra apasând bine marginile fiecarui ştrudel pentru lipire.
  8. Pune-le toate într-o tavă şi bagă tava în cuptorul preîncalzit până când ştrudelul e rumenit frumos.
  9. Pudrează cu zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Strudel cu fructe de padure

Postat de timea

Strudel cu fructe de padure

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.  Foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 16:59
ce frumos e
la 30.07.2014, 16:59
Prima la masaaa!!!
la 30.07.2014, 16:59
la 30.07.2014, 17:00
moama, breloc, ce minunatie ai facut
la 30.07.2014, 17:01
Ai învăţat să faci şi aşa ceva, bravo!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking