Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica

Postat de momo121 in Dulciuri
23 Feb 2018 | 29537 vizualizari
Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica

 Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica, un desert simplu si gustos. Strudelul cu mere este un desert clasic si indragit, apreciat in toata lumea pentru savoarea sa. Aluatul de casa, umplut cu mere aromate, scortisoara, ofera o combinatie delicioasa de texturi si arome care cuceresc orice iubitor de dulciuri. Acest desert se poate servi cald, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau o lingura de frisca, pentru o experienta gustativa de neuitat. Fie ca il prepari pentru o ocazie speciala sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita, strudelul cu mere este alegerea perfecta pentru un desert rafinat si reconfortant. Pentru Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, ou, mere, zahar. 

Ingrediente

  • Ingrediente Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica
  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca.500g)
  • Pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguei faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica

Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.  

Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi  transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).  

Pentru foi: 

Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.  

  Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi.       Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.

  Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:  

   Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara  pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.  

Asamblare:    

 Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.  

  Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.

Incearca si reteta de Strudel cu visine si zmeura, cu aluat fraged de casa sau varianta de Strudele de post cu mere, foarte gustoase.

Iti recomandam si reteta de Strudel cu branza si stafide.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinta cu iaurt si cirese

Postat de Patricia_Iordache_79

Placinta cu iaurt si cirese

Lasam sa se decongeleze foile de placinta. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pregatim umplutura : Amestecam ouale intregi cu un praf de sare si zahar, adaugam esenta si smantana....

Citeste continuarea

Trufe cu caramel, nuca si cacao

Postat de privatelaura

Trufe cu caramel, nuca si cacao

Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2018, 15:49
Ce pofta mi-ai facut
la 23.02.2018, 15:51
Yummmm!
la 23.02.2018, 16:57
Ce bun!
la 23.02.2018, 16:59
la 23.02.2018, 17:01
De azi dimneata ma gandesc la o placinta, prajitura cu mere, ceva

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking