Ingrediente
- 200 g faina
- 1 ou
- 2 si 1/2 linguri de ulei (eu am pus de masline,dar merge de oricare)
- varf de sare
- 250 pesmet (pan grattato)
- 500 g mere
- 1 esenta rom
- 100 g zahar
- 200 unt
- 100 stafide
- 1 ling scortisoara
- 50 g uns tava si strudelul cand e la cuptor
- 100 g zahar pudra (pus peste cand e rece)
Mod de preparare
Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)
Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam asa deoparte
Pasul 2 stafidele le spalam si apoi le amestecam cu esenta si le punem deoparte
Pasul 3 pe foc mic omogenizam putin pesmetul si untul apoi lasam la rece
Pe foaia intinsa deasupra unui prosop de bucatarie (subtire incat sa se vada modelul servetului) intindem 2/3 de foaie (lasam marginile curate) stratul de pesmet si unt, apoi feliile de mere, apoi stafidele in rom si incepem sa rulam usor, lasand sa alunece foaia, ajutandu-ne de prosopul de bucatarie. Partea inchisa trebuie sa fie jos, cand il punem in tava unsa cu unt.
Lasam 30-40 minute in cuptor la 200 grade dar din cand in cand scoatem si ungem cu unt. La sfarsit punem zaharul pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de mere (reteta bunicii italiene )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|