Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

Postat de simo_brkic in Prajituri
12 Oct 2012 | 6749 vizualizari
Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

Hihi am scris bunicii italiene,pentru ca reteta am luat o dintr o revista ce se numeste asa "Retetaru bunicii" si bunica e de pe aici ,nu e de la noi :D =))) deci,am tot vrut sa fac dulcele acesta pentru ca mi a placut mereu parfumul mmm si gustul nemaipomenit ,nu e greu la stomac si e unul di dilciurile copilariei,si pe care as reusi sa l mananc tot intr o zi :D

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 2 si 1/2 linguri de ulei (eu am pus de masline,dar merge de oricare)
  • varf de sare
  • 250 pesmet (pan grattato)
  • 500 g mere
  • 1 esenta rom
  • 100 g zahar
  • 200 unt
  • 100 stafide
  • 1 ling scortisoara
  • 50 g uns tava si strudelul cand e la cuptor
  • 100 g zahar pudra (pus peste cand e rece)

Mod de preparare

Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)

Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam asa deoparte

Pasul 2 stafidele le spalam si apoi le amestecam cu esenta si le punem deoparte

Pasul 3 pe foc mic omogenizam putin pesmetul si untul apoi lasam la rece

Pe foaia intinsa deasupra unui prosop de bucatarie (subtire incat sa se vada modelul servetului) intindem  2/3 de foaie (lasam marginile curate) stratul de pesmet si unt, apoi feliile de mere, apoi stafidele in rom si incepem sa rulam usor, lasand sa alunece foaia, ajutandu-ne de prosopul de bucatarie. Partea inchisa trebuie sa fie jos, cand il punem in tava unsa cu unt.

Lasam 30-40 minute in cuptor  la 200 grade dar din cand in cand scoatem si ungem cu unt. La sfarsit punem zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de mere (reteta bunicii italiene )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu gutui

Postat de oanapl

Desert prajitura cu gutui

Speli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar. Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a...

Citeste continuarea

Rulada cu mac

Postat de simona72

Rulada cu mac

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2012, 22:23
bun bun
la 13.10.2012, 00:37
am reusit sa incarc si pozele .da ,numai ca din pacate sotul la mancat deja aproape tot :/
la 13.10.2012, 00:42
la 13.10.2012, 06:35
Sa ii fie de bine. Ne desfatam si noi cu ce a mai ramas.
la 13.10.2012, 10:06
ma gandeam azi s afac ceva cu mere si iata ideea

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking