Ingrediente
- pentru aluat:
- 200 ml apa
- un praf de sare
- 4 linguri ulei
- 350 gr faina
- 200 gr unt moale 82% grasime
- 6 linguri faina
- pentru umplutura:
- 3 mere
- 3 pere
- pentru caramel:
- 6 linguri zahar brut
- 1 lingura mare de unt 82% grasime
- 1 lingura amidon
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- pentru uns deasupra:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
- 1-2 linguri zahar brut
- 2-3 ciupituri scortisoara macinata
Mod de preparare
Pentru aluat: punem in masina de paine apa, sarea, uleiul, faina. Setam pe programul framantare. Cele 200 gr unt se amesteca cu cele 6 linguri faina pana devine ca o crema. Dupa framantare, impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata(eu folosesc o plansa din silicon), ungem cu jumatate din cantitatea de unt, rulam si dam cele doua suluri la frigider pt cel putin 30 minute.
Pentru umplutura: fructele se curata de coaja si cotoare si se taie cuburi.
Pentru caramel: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul la caramelizat. Se adauga untul si se amesteca. Se tine pe foc pentru cateva secunde pana caramelul fierbe. se adauga fructele imediat, se amesteca, se lasa pana da in clocot, se adauga scortisoara, amidonul se amesteca si se mai lasa pe foc pana da in clocot compozitia. Se da la rece.
Se ia prima bucata de aluat, se intinde pe masa de lucru usor infainata, se adauga jumatate din umplutura, se ruleaza, se aduna capetele si se pune strudelul in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea. Se cresteaza cu un cutit strudelul pe orizontala din loc in loc. Se amesteca galbenusul cu laptele, se ung strudelele cu o pensula din silicon si se presara cate putin zahar brut pe deasupra si scortisoara macinata. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|