Strudele cu mere

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
19 Mar 2014 | 5721 vizualizari
Strudele cu mere

Pentru aluat m-am inspirat de la bucataras Steffy,iar de restul m-am ocupat eu.Am tot sperat ca face altcineva si eu doar mananc....n-ai sa vezi asa ceva...toata lumea vine cand e gata,se aseaza si mananca....

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • Ciulama
  • 150 ml ulei
  • 12 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Aluatul: Cernem faina intr-un castron,punem un praf de sare ,adaugam apa minerala si uleiul si framantam bine.Impartim aluatul in 3 bucati si intindem 3 foi.

Ciulamaua: Uleiul cu cele 12 linguri de faina ,amestecam bine sa nu faca cocoloase,pana devine ca o ciulama.

Peste prima foaie intindem bine o parte de ciulama,apoi rulam.Intindem foaia a doua si la fel intindem ciulamaua.Asezam primul rulou peste foaia a doua si rulam.Procedam la fel si cu foaia treia in care rulam  cele doua foi .Formam un sul mai mare pe care il intindem un pic si il taiem in 11 bucati,una mi-a iesit mai mica.

Luam fiecare bucata si o intindem,peste ea punem merele calite si rulam.Asa procedam cu toate bucatile.Asezam sulurile in tava,le intepem cu un bat de frigaruie si dam tava la cuptor,pana incepe sa se rumeneasca.Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase la cuptor.

Se scot,se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2014, 18:39
Inti si,-nti ne-ai momit apoi vii cu detalii )
la 19.03.2014, 18:51
Asa cum imi place ..........cu mere multe!
la 19.03.2014, 18:54
of, of, of! cate mai salvez eu in favorite ca deja nu le mai gasesc la cautare pt ca uit numele la multe
la 19.03.2014, 18:57
la 19.03.2014, 19:00
Minunate

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking