Strudel din aluat dospit cu mere

Postat de Creatsa in Dulciuri
7 Oct 2013 | 18993 vizualizari
Strudel din aluat dospit cu mere

A iesit delicios iar umplutura este dementiala :) By Timea cu mici modificari :D

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 220 ml lapte
  • 1 ou intreg+2 galbenusuri
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie+2 linguri de zahar
  • 8 mere (mai mari)
  • 1 lingurita de unt
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Intr-un bol cerne 450 g faina amestecata cu 1 praf de sare. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte caldut. Fa o adancitura in mijlocul fainii si pune drojdia,coaja de lamaie ,ouale batute putin si restul de lapte caldut amestecat cu zaharul,zaharul vanilat,mierea si 50 g unt topit. Amesteca bine apoi transfera aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si framanta bine incorporand si restul de unt topit pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasa aluatul la crescut la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora si jumatate.(a crescut foarte frumos ,aproape ca si-a triplat volumul) Intre timp prepara umplutura. Pune 300 ml lapte la fiert.

Amesteca praful de budinca cu zaharul si 50 ml lapte apoi toarna laptele fierbinte si pune budinca pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi las-o la racit. Curata merele de coaja apoi rade-le pe razatoare(eu le-am ras pe razatoarea mica) Strecoara bine merele apoi pune-le la calit cu o lingurita de unt ,zaharul si scortisoara pentru 4-5 minute. Lasa merele la racit apoi amesteca-le cu budinca. Framanta aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 2 sau 3 bucati. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Traseaza usor dungi pe lateralele fiecarei foaie de aluat si pune umplutura in mijloc apoi incepe sa impletesti strudelul(alternand fiecare dunga stanga-dreapta) si tot asa pana termini.

Pune impletiturile in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Scoate tava din cuptor ,unge strudelele cu ou ,presara zahar si mai lasa-le la cuptor 3-4 minute pana prind o culoare frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat dospit cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

COZONAC TRANDAFIR

Postat de panacris

COZONAC TRANDAFIR

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul,...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu untura

Postat de robert_badica

Fursecuri fragede cu untura

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2013, 19:02
la 07.10.2013, 19:04
Minunat!
la 07.10.2013, 19:05
Lavinia ma bucur ca l-ai facut si tu si ca iti place
la 07.10.2013, 19:06
Cleme
la 07.10.2013, 19:06
Padre

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking