Strudel oriental Lucica

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
4 Aug 2010 | 4154 vizualizari
Strudel oriental Lucica

Ingrediente

  • Pentru un strudel avem nevoie de:
  • -1 pachet aluat congelat
  • -100 g caise uscate
  • -50 ml suc de portocale
  • -400-500 g carne tocata,amestec
  • -1 fir de praz
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 lingurita curry
  • -1 praf de chili
  • -1 praf de scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -1 praf de copt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos picant-racoros de iaurt:
  • -200 ml iaurt natural, de buna calitate
  • -100 ml smantana
  • -3 linguri patrunjel verde,tocat fin
  • -2 catei de usturoi,trecuti prin presa
  • -1 lingurita zahar
  • -100-150 g branza de vaci,paserata
  • -sare
  • -piper
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -3 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala)
Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste .
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper
Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit.
Se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.
Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel oriental Lucica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Postat de Valclaudia

Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm. I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei. Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de legume

Postat de Ksenya

Aperitiv chiftele de legume

Curatam toate legumele de coaja. Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii. Restul legumelor   le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2010, 11:15
Sunt prima si vreau sa gustca tare bine aratasi la cate bunatati ai pus in strudel-ul astacred ca e tare bun
la 04.08.2010, 11:17
Tare bine arata !
la 04.08.2010, 11:41
vreau si eu 5f
la 04.08.2010, 13:40
Si eu vreau o feliuta,iti las furculitele si-l pap cu mana
la 04.08.2010, 19:55
Foarte interesanta reteta si arata super bine,nota 10

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking