Ingrediente
- Aluat
- 500 g faina
- 150 ml apa
- 150 ml ulei
- Ciulama
- 150 ml ulei
- 12 linguri rase cu faina
- un praf de sare
- 1,5 kg mere
- 200 g zahar
- scortisoara
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Mai intai pregatim merele.Le curatam si le dam pe razatoarea mare,le stoarcem daca sunt prea zemoase,la mine n-a fost nevoie.Punem in ele zaharul si zaharul vanilat si le punem la calit,pana incep sa scada si se inmoaie bine.La final adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.
Aluatul: Cernem faina intr-un castron,punem un praf de sare ,adaugam apa minerala si uleiul si framantam bine.Impartim aluatul in 3 bucati si intindem 3 foi.
Ciulamaua: Uleiul cu cele 12 linguri de faina ,amestecam bine sa nu faca cocoloase,pana devine ca o ciulama.
Peste prima foaie intindem bine o parte de ciulama,apoi rulam.Intindem foaia a doua si la fel intindem ciulamaua.Asezam primul rulou peste foaia a doua si rulam.Procedam la fel si cu foaia treia in care rulam cele doua foi .Formam un sul mai mare pe care il intindem un pic si il taiem in 11 bucati,una mi-a iesit mai mica.
Luam fiecare bucata si o intindem,peste ea punem merele calite si rulam.Asa procedam cu toate bucatile.Asezam sulurile in tava,le intepem cu un bat de frigaruie si dam tava la cuptor,pana incepe sa se rumeneasca.Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase la cuptor.
Se scot,se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|