Strudele cu mere (by Miha)

Postat de sufletista in Dulciuri
8 Aug 2011 | 4930 vizualizari
Strudele cu mere (by Miha)

Multumesc Mihaelei pentru aceasta reteta de strudele cu mere. Sunt delicioase!

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 400 g faina
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • UMPLUTURA
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 2 linguri de unt
  • scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns strudelele
  • 100 g unt pentru uns aluatul

Mod de preparare

Mod de preparare pentru strudele cu mere:

Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se impacheteaza in 4 si da la frigider 30 minute. Se scot se ung din nou cu unt, se impacheteaza si se dau din nou la frigider

Aluatul se intinde in foaie subtire, apoi se taie fasii de cca 10 cm pe laterale si late de 1.5-2 cm.

Merele se dau prin razatoare si se pune la calit cu untul, zaharul si scortisoara. Se fierb amestecand din cand in cand pana scade zeama, apoi se lasa la racit.

Merele bine racite se repartizeaza pe  mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii, apoi incepem sa impletim fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Punem strudelele cu mere in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu cirese

Postat de CameliaComan

Desert briose cu cirese

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste...

Citeste continuarea

Pancakes – Clatite americane (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Pancakes – Clatite americane (reteta video)

Intr-un bol incapator punem toate ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonaul si sarea. Le amestecam bine cu un tel. Separat amestecam ingredientele lichide: laptele batut,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2011, 21:52
foarte bun
la 08.08.2011, 22:50
cred ca a fost f bun
la 08.08.2011, 22:50
delicioasa
la 08.08.2011, 23:22
la 08.08.2011, 23:59
ce buneeee

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking