Stufat de iepure

Postat de cristeena20 in Iepure
24 Ian 2021 | 2729 vizualizari
Stufat de iepure

Carnea de iepure, pe langa faptul ca e sanatoasa e si delicioasa si trebuie mereu gatita cu mult suflet. Mie imi place stufatul cu multe arome si vin rosu. 

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1-2 fire usturoi verde
  • ardei iute
  • 1 rosie
  • pasta de rosii (2 linguri)
  • ulei de masline
  • sare, piper, supa de carne
  • 1 pahar vin rosu; vin alb pentru marinat
  • 2 foi dafin, o crenguta de rozmarin proaspat, putin cimbru
  • 2 cuisoare

Mod de preparare

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline  si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte in frigider.

Intr-o cratita punem ulei de masline si aduagam ceapa tocata marunt sa se caleasca-adaugam usturoi pisat, dafin si rozmarin; apoi se toaca marunt o rosie (puteit folosi si din conserva)-apoi pasta de rosii-aduagam bucatile de iepure si amestecam-lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si turnam marinata in care a stat. Adaugam si un pahar de vin rosu si lasam la foc mare sa scada -punem si 2 cuisoare (nu mai multe ca e ff puternic apoi gustul). Cand scade vinul adaugam putina supa (de carne sau legume). Lasma sa se gateasca la foc mediu, cuc apac-aduagand lichid din cand in cand. Gustam de sare -punem si ardei iute /sau sos  picant. Noua ne place mai picant. 

Se incearca cu o furculita cand e gata-se desprinde usor de pe os si carnea e moale si frageda. 

EU am facut alaturi orez cu mazare si am ales un vin rosu cu o aroma putrnica. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stufat de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de merisor67

Stufat de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Porționăm carnea de iepure în bucăți mai mici și o curățăm de grăsime și pelicula de deasupra. Presărăm sare și piper peste carne și o lăsăm puțin la odihnit, cât...

Citeste continuarea

Stufat cu iepure

Postat de sufletista

Stufat cu iepure

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2021, 22:43
la 24.01.2021, 22:47
Cred ca este o reteta foarte buna . Asa carnea de iepure nu se usca si va fi suculenta
la 24.01.2021, 23:36
la 25.01.2021, 08:48
la 25.01.2021, 10:11
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking