Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 3-5 legaturi ceapa verde
- 3-5 legaturi de usturoi verde
- 1 legatura groasa de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 lingura de faina
- 2 legaturi de marar
- sare
- piper boabe
- boia
- 1 pahar de ulei
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul verde se impletesc in coronita si se pun la rumenit in ulei.
Ceapa se toaca marunt.
Carnea se taie portii.
Cind s-au inmuiat, usturoiul si ceapa verde se scot.
In acelasi ulei se pun carnea si ceapa tocata la calit, cu boia si piper boabe.
Cind s-au rumenit usor, se sting cu apa si se lasa sa legumeasca la foc mic, acoperit, cam 1 jumatate de ora, pina se patrunde carnea.
Se toaca marar si patrunjel.
Se desface faina in putina apa calda.
Se pune faina in fiertura, se amesteca, se lasa sa dea in clocot.
Se adauga coronitele de ceapa si usturoi, se lasa sa bulbuceasca totul inca un sfert de ora.
Se sareaza, se presara verdeata.
E minune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|