Stufat de miel in vas roman

Postat de Oana in Oaie
3 Apr 2010 | 23357 vizualizari
Stufat de miel in vas roman

O mancare traditionala de Pasti, nelipsita de pe masa noastra! Foarte usor de preparat!

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • o cana cu supa de legume
  • o cana cu suc concentrat de rosii
  • jumatate de cana vin rose
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar verde
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm.

Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece.

Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara cu putina sare. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca, pana se evapora o parte din vin. Carnea se intoarce pe ambele parti. Se scot apoi bucatile intr-un castron, iar in oala se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca pe ambele parti pana se inmoaie putin. Se adauga iar putina sare.

In vasul roman se aseaza bucatile de carne si ceapa, impreuna cu sosul lasat. Supa de legume se amesteca cu sucul de rosii (eu am avut facut in casa, destul de gros si consistent, dar se poate inlocui cu pasta de tomate). Se adauga piper si se toarna peste carne in vasul roman.

Se pune la cuptor o ora, la foc potrivit. Se verifica carnea, sa fie frageda. La final se presara cu marar taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Postat de Ina

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei....

Citeste continuarea

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel impanata cu sunculita afumata si usturoi

Pulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2010, 16:49
Maine pe la pranz va dau si o portioara cu salata verde si painica proaspata Imi ploua in gura Paste Fericit tuturor!
la 03.04.2010, 17:58
Vai ce bun e nota maxima. M-ati omorat cu stifatul si tu si Bucataras, am si luat ceva carne si o pastrez in congelator pana gasesc ceapa verde si usturoi
la 03.04.2010, 18:05
vai vai...Oana ce bine arata stufatul....si ideea cu vasul roman e super....... Paste Fericit !
la 03.04.2010, 19:19
aoleu ce bine arataaaa
la 03.04.2010, 19:32
Ma bucur ca va place si miroase asa de bine...abia astept maine

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking