Stufat de miel

Postat de Bucataras in Oaie
1 Mai 2009 | 25508 vizualizari
Stufat de miel

O mincare des pregatita de Pasti.

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de miel cu os
  • 15 legaturi ceapa verde
  • 15 legaturi usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 leg patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 1 leg marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala in multa apa rece.

Incingeti intr-o cratita mare uleiul si puneti bucatile de carne. Se adauga o cescuta de apa si se lasa carnea la inabusit la foc potrivit. Aruncati spuma de cite ori e cazul.

Curatati ceapa si usturoiul, scurgeti-le de apa, si tocati-le cam la 3-4 centimetri si puneti-le peste carne cind aceasta este bine facuta si incepe sa se rumeneasca. Lasati sa se inabuse 5 minute amestecind bine.

Acum se adauga pasta de rosii, sucul de rosii si o cescuta de apa fierbinte! Potriviti cu sare si piper, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic circa 15 minute.

La final se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt,  se mai lasa sa dea doua clocote si se opreste focul.

Reteta Bucataria pentru toti nr aprilie (2,9 ron)

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 5 minute. Cand uleiul s-a incins pune carnea de miel taiata...

Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de eumimi

Stufat de miel

Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2010, 12:21
nu am facut niciodata , dar cred ca e foarte bun....cu multa ceapa si usturoi verde......
la 01.04.2010, 13:12
Abia astept sa fac...sambata
la 01.04.2010, 13:46
Excelent suna, sper sa gasesc usturoi verde pe aici ca o incerc si eu . Bucataras e 1,5 legaturi sau 15 ? cred ca o legatura si jumate ca mi se pare destul . Pornesc in cautare de usturoi verde ...
la 01.04.2010, 14:16
15 la 1,5 kg miel. Uite si o alta varianta, pe blogul Gabrielei, cu 8 legaturi la 1 kg: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/stufat-de-miel.html
la 01.04.2010, 15:31
Wow am inteles,am vazut si retete de pe blogul Gabrielei si ligheanul cu ceapa . Initial ma gandeam ca nu se poate pune asa multa o fi ceva greseala, acum ma dumiresc ca e farmecul retetei....O incerc neaparat dupa ce gasesc usturoi verde, merci de lamuriri .

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking