Ingrediente
- pentru aluat:
- 800 gr. faina;
- 400-450 ml apa;
- sare
- 350 ml. ulei (pentru prajit)
- pentru umplutura:
- 400-500 gr. carne de porc tocata;
- 3 cepe potrivite;
- sare;
- piper (destul de mult);
- 1 ou
Mod de preparare
Cum preparam aluatul:
Intr-un castron incapator, amestecam faina, apa si sarea pana obtinem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lasam sa se odihneasca si pregatim umplutura.
Cum preparam umplutura:
Tocam ceapa foarte, foarte marunt (eu am tocat la robot) si o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, sare si piper din abundenta (cat va place).
Cum pregatim suberecul:
Punem intr-o tigaie uleiul (destul de mult) si il lasam sa se incinga.
Rupem bucatale de aluat (dstul de mari) si formam mingiute din care intindem o foaie subtire (nici ca foaia de hartie ;) ). Punem umplutura ( in strat foarte subtire, ca sa se patrunda bine) pe jumatate din ea, acoperim cu cealalta jumatate de aluat si taiem marginile astfel incat sa obtinem un semicerc.
Le prajim pe ambele parti, in baie de ulei, le scoatem pe un prosop absorbant si le acoperim cu un prosop pana terminam de facut si restul de placinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberec (Placinta turceasca)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|