Ingrediente
- 10kg de rosii gogonele
- 2kg de ardei kapia rosii
- 2cesti de sare
- 6linguri de zahar
Mod de preparare
Pentru sucul de rosii,folosesc tot vechea masina cu separator,sucul rezultat il pun la fiert cu jumatate din cantitatea de sare si zahar,3 ore sau mai mult,depinde de cat de zemoase sunt rosiile;
dupa ce a scazut suficient,intr-un vas cu apa rece,tin sticla si prin palnie torn sucul fierbinte,infiletez dopul si pun sticlele in patura pentru 2-3 zile dupa care le duc la camara.
Pentru sosul de rosii,coaja care rezulta de la suc(nu trec rosiile de doua ori prin separator,doar o data),le dau prin masina de tocat carne,impreuna cu ardeiii kapia;il pun la fiert cu sare si zahar pana scade,il pun in sticle,fierb sticlele si procedez ca la zarzavat;acest sos il folosesc la orice fel de mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|