Ingrediente
- 200 ml lapte
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g ciocolată rasă
- esență de portocale
- un praf de sare
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- 50 g cacao
- 100 g unt
Mod de preparare
Am dat ciocolata prin răzătoare și am separat gălbenușurile de albușuri.Mi-am pregătit vasele de ceramică astfel: le-am uns cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Am bătut albușurile spumă și le-am lăsat deoparte. Am cernut făina și cacoa într-un vas. Am pus pe focul mic o crăticioară cu untul pe care l-am lăsat să se topească, după care am adăugat făina și cacoa treptat, amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe. Apoi am turnat laptele puțin câte puțin amestecând continuu și am lăsat pe foc până s-a îngroșat , apoi am adăugat zahărul. Lăsăm la răcit după care adăugăm gălbenușurile în care am pus esenșa și un praf de sare, ciocolata și albușurile bătute pumă. Am așezat vasele în tava de la aragaz pentru a îmi fi mai ușor la scos din cuptor. Le-am lăsat aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|