Sufleu de ciocolata

Postat de Geanina87 in Prajituri
13 Sep 2012 | 4918 vizualizari
Sufleu de ciocolata

Reteta am preluat-o de pe blogul Edith's Kitchen cu mici modificari. Am zis ca trebuie sa o incerc...si mi-a iesit :) Sunt foarte dulci si cred ca asta e reteta ideala pentru cei ce iubesc ciocolata.

Ingrediente

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 g unt
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 20 g faina
  • 90 g zahar pudra
  • 10 g cacao+ 1 lg pt.pudrat formele
  • esenta rom

Mod de preparare

Am topit ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Am mixat ouale impreuna cu zaharul si cu esenta de rom ( cu un tel de m-a durut mana, pentru ca s-a stricat mixerul), apoi am turnat peste ciocolata topita, faina si cacaoa.

Formele le-am uns cu unt si le-am tapetat cu cacao, dupa care le-am umplut cu compozitia obtinuta si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru exact 13 minute...(depinde si de cuptorul fiecaruia). Dupa ce se coc, trebuie lasate sa se  racoreasca 2 minute in forme, dupa care se rastoarna cu fata in jos si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert sufleu de ciocolata

Postat de BakeUpArtist

Desert sufleu de ciocolata

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...

Citeste continuarea

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67

Desert sufleu de branza cu capsuni

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2012, 17:39
Ma rezum sa zic ca-mi plac(sunt slabiciunea mea,daca pot sa zic eu asa ceva),ca denumirea m-a facut sa zambesc dar nu zic nimic)
la 13.09.2012, 17:42
Asa se numeau pe site...am sa pun "Sufleu de ciocolata"
la 13.09.2012, 17:45
Geanina ma amuz ca mie tare-mi plac astea "curgatoare" pe la mijloc,dar mamei nu,zice ca's necoapte ))
la 13.09.2012, 17:48
Acum am inteles,oricum am schimbat titlul
la 13.09.2012, 17:49
imi place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking