Sufleu de ciocolata

Postat de Geanina87 in Prajituri
13 Sep 2012 | 4936 vizualizari
Sufleu de ciocolata

Reteta am preluat-o de pe blogul Edith's Kitchen cu mici modificari. Am zis ca trebuie sa o incerc...si mi-a iesit :) Sunt foarte dulci si cred ca asta e reteta ideala pentru cei ce iubesc ciocolata.

Ingrediente

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 g unt
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 20 g faina
  • 90 g zahar pudra
  • 10 g cacao+ 1 lg pt.pudrat formele
  • esenta rom

Mod de preparare

Am topit ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Am mixat ouale impreuna cu zaharul si cu esenta de rom ( cu un tel de m-a durut mana, pentru ca s-a stricat mixerul), apoi am turnat peste ciocolata topita, faina si cacaoa.

Formele le-am uns cu unt si le-am tapetat cu cacao, dupa care le-am umplut cu compozitia obtinuta si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru exact 13 minute...(depinde si de cuptorul fiecaruia). Dupa ce se coc, trebuie lasate sa se  racoreasca 2 minute in forme, dupa care se rastoarna cu fata in jos si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert sufleu de ciocolata

Postat de BakeUpArtist

Desert sufleu de ciocolata

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...

Citeste continuarea

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67

Desert sufleu de branza cu capsuni

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2012, 17:39
Ma rezum sa zic ca-mi plac(sunt slabiciunea mea,daca pot sa zic eu asa ceva),ca denumirea m-a facut sa zambesc dar nu zic nimic)
la 13.09.2012, 17:42
Asa se numeau pe site...am sa pun "Sufleu de ciocolata"
la 13.09.2012, 17:45
Geanina ma amuz ca mie tare-mi plac astea "curgatoare" pe la mijloc,dar mamei nu,zice ca's necoapte ))
la 13.09.2012, 17:48
Acum am inteles,oricum am schimbat titlul
la 13.09.2012, 17:49
imi place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking