Ingrediente
- 2 albusuri
- 1 galbenus
- 100 gr ciocolata cu alune
- 1 lingura cu lapte
- 20 gr zahar
- unt ( pentru uns formele )
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare.
Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri si amestecam.
Turnam compozitia cu ciocolata in cea de albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o spatola.
Ungem fosrmele cu unt si turnam compozitia.
Punem formele intr-o tava plina cu apa pana la jumatatea formelor.
Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 25 minute.
La suprafata va face o crusta crocanta in timp ce in interior va fi pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|