Sufleu de ciocolata

Postat de caroline in Dulciuri
2 Apr 2014 | 4770 vizualizari
Sufleu de ciocolata

By Miha >:D< ... Cred ca de anul trecut tot incerc sa fac acest sufleu.Dar cand aveam ciocolata ori imi folosea la altceva,ori o mancau copii :)) ... Dar azi cat au fost la gradinita m-am pus pe treaba ... Ne-a placut enorm de mult.Am facut insa greseala de a pune prea putina compozitie in forme.De puneam ma imulta compozitie ieseau ma iumflate ;) .Dar gustul a fost oricum divin.

Ingrediente

  • 2 albusuri
  • 1 galbenus
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 1 lingura cu lapte
  • 20 gr zahar
  • unt ( pentru uns formele )

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare.

Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri si amestecam.

Turnam compozitia cu ciocolata in cea de albusuri si amestecam usor de jos in sus cu o spatola.

Ungem fosrmele cu unt si turnam compozitia.

Punem formele intr-o tava plina cu apa pana la jumatatea formelor.

Dam tava la cuptor la 170 grade pentru 25 minute.

La suprafata va face o crusta crocanta in timp ce in interior va fi pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert sufleu de ciocolata

Postat de BakeUpArtist

Desert sufleu de ciocolata

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...

Citeste continuarea

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67

Desert sufleu de branza cu capsuni

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.04.2014, 23:54
la 03.04.2014, 00:01
myamii..o delicatesa!!1
la 03.04.2014, 00:07
de cand ma tin si eu sa-l fac...si tot n-am reusit )) arata super!
la 03.04.2014, 00:19
la 03.04.2014, 05:38
tare bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking