Sufleu de dovlecei

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
16 Ian 2012 | 9872 vizualizari
Sufleu de dovlecei

Gata cu "porcariile" .......acuma o dam pe legume.....hihihi......numai ca sufleul asta este "confectionat" asta vara.....hahaha.

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  •  2 oua
  •  75 ml lapte
  • 125 g smanatana
  •  150 g cascaval
  • ulei
  • unt pentru tapetat formele
  • marara verde
  • sare piper macinat

Mod de preparare

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare. Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul (nu tot, mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului) si apoi amestecam cu dovleceii caliti. Separat, intr-un bol batem bine ouale, le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele. Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie. Adaugam marar verde taiat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare.

Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus. La final am ras cascaval deasupra si apoi am dat la cuptor. Tinem pana cand cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de dovlecei

Postat de licurici_lra

Sufleu de dovlecei

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei si leurda

Postat de simona72

Sufleu de dovlecei si leurda

Am avut 3 dovlecei marisori, i-am spalat, curatat de coaja si i-am taiat in doua pe lungime. Cum nu au fost prea tineri si aveau seminte, cu o lingurita am scobit miezul si am lasat doar partea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2012, 09:28
bun bun
la 16.01.2012, 09:31
hai ca vin s-ajut ca vad c-a dat pe dinafara
neata Doamna
la 16.01.2012, 09:31
Papita buna pentru pranz...
la 16.01.2012, 09:34
te astept Doamna Dia ca a murdarit si cuptorul.pup!
la 16.01.2012, 09:36
te astept la masa de pranz Miha.

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking