Ingrediente
- -2 mere gutui de marime potrivita (sa iasa 5 linguri de piure )
- -2 albusuri
- -4 linguri de zahar
- -putina coaja rasa de lamaie
- -unt pentru uns formele
- -praf de sare
Mod de preparare
Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba .
Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul .
Pregatim doua forme de sufleu , le ungem bine cu unt (pentru doua forme trebuie cam o lingurita de unt)
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si un praf de sare si le turnam peste piureul bine racit . Adaugam si coaja de lamaie (se mai poate adauga scortisoara , anason macinat sau altceva ) si amestecam usor .
Punem in forme si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute .
Se pudreaza cu zahar .
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|