Ingrediente
- 500 g ghebe ( se pot folosi alte ciuperci de pădure sau pleurotus )
- 20 cm dintr-o rădăcină de praz
- 150 g orez ( eu am folosit orez basmati și roșu )
- un morcov potrivit
- două felii de ardei tăiate cubulețe
- 150-200 ml iaurt
- zeamă de lămâie
- sare și piper roșu
- 50 ml ulei de porumb
- verdeață de mărar și pătrunjel
Mod de preparare
Într-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să nu fie prea fiert și sfărâmicios. 4
Prazul și morcovul i-am tăiat julien, i-am pus la călit în uleiul de porumb împreună cu puțină apă. Am presărat sare și am stors zeamă de lămâie. Am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic aproximativ 15 minute, adăugând din când în când câte un pic de apă.
Am pus în oală ciupercile tăiate și ardeiul, după care am adăugat legumele călite. Le-am lăsat la foc moale vreo 5 minute, apoi am adăugat iaurtul. La final, am îmbogățit gustul cu puțină sare și piper roșu, am presărat verdețurile, et voilà!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|